Rutte: Fryslân rules the world. New York – vrijdag 8 november – Daags voor vertrek naar New York voor netwerksessies en de opening van de nieuwe locatie van het Fryslân House aan 45th Street in het centrum van Manhattan hadden Ate van der Meer van Snakeware en Lennard Drogendijk van Business Development Friesland een gesprek met Minister President Mark Rutte tijdens diens werkbezoek aan Fryslân. ‘Fryslân rules the world’ verzekerde Rutte de initiatiefnemers van het Fryslân House.


Sneek – Met vestigingen in Amsterdam, Riga en New York en haar ambitieuze ondernemers met een Fries hart is het Fryslân House al ruim 9 jaar een nuttige springplank tot succes. Sinds kort mag de formule, die ook wel ‘Friese ambassade’ genoemd wordt en in feite bestaat uit een inventief kantoorfaciliteiten concept, weer twee prachtige bedrijven welkom heten als nieuw lid. De nieuwste deelnemers van het Fryslân House zijn Jobbird.com van serial entrepreneur Jan Peter Cruiming en de Leeuwarder social media parel Infective Collective.


Op 7 november 2013 gaan we met een aantal mensen naar New York om onder andere ons nieuwe kantoor te bekijken. We zijn momenteel Alex van Ginneken, Ate van der Meer, Jan Peter Cruiming en Lennard Drogendijk. Onze man in New York, Jacob Willemsen doet zijn best om een NAF-BIZ bijeenkomst te organiseren op de donderdag 7 of vrijdag 8 november, zodat wij daarin kunnen participeren en netwerken met Nederlanders die in New York wonen en werken.


Riga, Letland - In 2006 werd het Fryslân House Riga geopend in Letland. Het Fryslân House in Riga slaat alweer 5 vijf jaar een brug tussen de Baltische Staten en Fryslân, wat leidt tot het makkelijker leggen van contacten, die kunnen doorgroeien naar contracten.


Het Fryslân House New York gaat dit najaar zelfstandig verder. In de Verenigde Staten is genoeg werk voor Friese bedrijven om de uitvalsbasis na de eerste drie jaar voort te zetten. Dat is de ervaring van de dertien bedrijven die gebruik maken van het kantoor in New York.

Commissaris van de Koningin John Jorritsma is opgetogen: ,,Het is prachtig dat na Amsterdam en Riga ook dit Fryslân House aanslaat. Daar hebben we graag een steentje aan bijgedragen.’’