Friese bedrijven openen Fryslan House in New York

Friese bedrijven openen Fryslan House in New York

14 Friese bedrijven openen volgende week op 44th Street in Manhattan New York het nieuwste 'Fryslân House'. Met dit gezamenlijke werk- en vergaderpand willen de Friese ondernemers aantrekkelijker worden voor klanten in Amerika. Het is na Amsterdam en Riga het derde Fryslân House dat door de initiatiefnemers Ate van der Meer van Snakeware en Lennard Drogendijk van Business Development Friesland in samenwerking met de Provincie Friesland tot stand komt.


12 september spectaculaire opening als onderdeel van de Friesland Day.
Op 12 september is de spectaculaire openingsceremonie die als onderdeel van de, met ruim 350 gasten volgeboekte, Friezen dag op Government Island wordt gehouden. In het ochtendprogramma dat van 9:30 tot 13:00 uur duurt zal, onder leiding van Charles Groenhuijsen, middels 14 elevator pitches en een Walk of Fame and Fortune het Fryslân House verankert worden met New York. Hierbij zullen enkele speciale gasten de revue passeren.

Het daadwerkelijk kantoor ligt op steenworp afstand van het kantoorgebouw van de United Nations op 44th Street in Manhattan. De bedrijven die zich verenigen in het Fryslân House New York zijn: Agro Alliantie, Axtra, Business Development Friesland, Campuslan, DHV, Expeditie Leeuwarden, Fryslân Marketing, Hielke Dijkstra, Lift Marketing & Communicatie, Snakeware, Swilion, Vripack en Workcity.

Fryslân House is 'Friese etalage' in New York
De behoefte aan een eigen vooruitgeschoven post is er zeker: "Potentiële Amerikaanse klanten komen niet snel met Friezen in aanraking of naar Friesland toe. Met onze 'Friese etalage' brengen wij daar verandering in.", zegt Ate van der Meer namens de organisatie van het Fryslân House. De initiatiefnemers krijgen ieder een sleutel van het pand, waar een aantal werkplekken en een vergaderruimte worden ingericht en een trade agent ter plaatse klaar staat. Op de gezamenlijke internetsite, www.fryslanhouse.nl, kunnen ze zichzelf inplannen.
Van der Meer schat dat het Fryslân House een aantal keren per maand benut zal worden en vooral toegevoegde waarde biedt middels de telefoon, post en internetmogelijkheden die direct aan de deelnemende bedrijven is gekoppeld. Hij denkt dat de 'Friese etalage' in de eerste helft van 2010 al gegroeid zal zijn naar meer dan 14 bedrijven omdat de animo groot is. Dat Amerikaanse bedrijven open staan voor Friezen en hun producten en diensten blijkt al eeuwen. Friesland en de Verenigde Staten hebben een bijzondere band. De Friese staten waren in 1782 de tweede overheid die het bestaan van het pasgevormde land erkenden. "Wij staan bekend als betrouwbaar en nuchter en als ondernemers die binnen het budget blijven, dat kunnen wij in Amerika prima uitventen", verklaart Van der Meer.

 

Bron: provincie Fryslân