Friesland Bank partner van Fryslân Houses

Friesland Bank partner van Fryslân Houses

Leeuwarden - Friesland Bank gaat de komende drie jaar de stichting Fryslân House en de bedrijven die deelnemen in een van de drie Fryslân Houses ondersteunen. Dit hebben de drijvende krachten achter de Fryslân Houses, Ate van der Meer en Lennard Drogendijk, het Friesch Dagblad laten weten.


Naast een jaarlijkse bijdrage aan de stichting Fryslân House van 2500 euro wil Friesland Bank de komende drie jaar bedrijven die in een van de drie Fryslân Houses deelnemen, ondersteunen met kennis en kunde op financieel gebied.

 

Op 12 september wordt in New York het derde Fryslân House geopend. Friese bedrijven kunnen voor een jaarbijdrage van 2500 euro gebruik maken van de gezamenlijke kantoorfaciliteiten van het Fryslân House. Met een adres en kantoor ‘op locatie’ is het voor Friese bedrijven veel gemakkelijker om zaken te doen. Eerder werden in Amsterdam en in het Letse Riga een Fryslân House geopend.

 

,,Friesland Bank draagt het Fryslân House een warm hart toe”, zegt directeur Ate van der Meer van IT-bedrijf Snakeware uit Sneek. ,,De bank wil ondernemers die hun nek uitsteken, ondersteunen met kennis van financiële zaken”, aldus directeur Lennard Drogendijk van Business Development Friesland uit Leeuwarden. Friese bedrijven die vanuit hun vestiging in het Fryslân House nieuwe zakenpartners vinden, zouden bijvoorbeeld advies kunnen krijgen ten aanzien van de kredietwaardigheid van mogelijke nieuwe klanten of leveranciers.