Jobbird.com en Infective Collective nieuwe leden van Fryslân House

Fryslân House nuttige springplank voor ondernemers met Fries hart

Sneek – Met vestigingen in Amsterdam, Riga en New York en haar ambitieuze ondernemers met een Fries hart is het Fryslân House al ruim 9 jaar een nuttige springplank tot succes. Sinds kort mag de formule, die ook wel ‘Friese ambassade’ genoemd wordt en in feite bestaat uit een inventief kantoorfaciliteiten concept, weer twee prachtige bedrijven welkom heten als nieuw lid. De nieuwste deelnemers van het Fryslân House zijn Jobbird.com van serial entrepreneur Jan Peter Cruiming en de Leeuwarder social media parel Infective Collective.


Jan Peter Cruiming doet, na het succes van Nationale Vacaturebank, het met zijn nieuwste meer op social media georiënteerde vacaturebank nog eens dunnetjes over en is in korte tijd marktleider geworden in Nederland. Jobbird.com wordt deelnemer in zowel Amsterdam, Riga als New York. Dit om na de Nederlandse ook de internationale markt te veroveren. Het innovatieve Infective Collective, bedenkers en ontwikkelaars van social media campagnes met focus op Facebook Marketing die klanten bedienen als TomTom en FBTO, hebben eerst gekozen voor Amsterdam. ”In de randstad zit voor ons een belangrijke groep van potentiële klanten. De faciliteiten van het Fryslân House bieden ons de ruimte om de barrière van reistijd te minimaliseren en vanuit persoonlijk contact verder te groeien”, zegt Jeroen voor ‘t Hekke van het social media bureau.

 

 

Fryslân House, een marketingconcept bedacht door Ate van der Meer (Snakeware) en Lennard Drogendijk (Business Development Friesland) is sinds de opening in 2004 door toenmalig commissaris van de Koningin in Friesland Ed Nijpels al een succesformule gebleken. Het basisidee komt voort uit de eigen behoefte van o.a. Snakeware aan een commerciële uitvalsbasis in Amsterdam. Van der Meer: “Vanuit de gedachte ‘samen sta je sterk’ hebben wij partners gezocht voor gezamenlijke kantoorfaciliteiten met een herkenbare Friese identiteit.” Zo is Fryslân House Amsterdam in 2004 geboren, mede dankzij de support van de provincie Fryslân. In 2006 is Riga daar bij gekomen, als toegangspoort tot de Baltische Staten. New York, nummer drie, zag in september 2009 het daglicht en werd vorig jaar zelfstandig. Commissaris van de Koning John Jorritsma zei toen over de drie vestigingen: ,,Ze zijn nuttig en leveren per saldo extra werk op voor Friese bedrijven. Daar doen we het voor en daarvoor gingen we ook naar New York.”

 

Van der Meer en Drogendijk hebben naast de deelname van Jobbird en Infective Collective meer goed nieuws te melden. Zo gaat het Fryslân House New York upgraden naar een nieuwe markante kantoorlocatie in the Big Apple.  

 

Fryslân House New York gaat Art deco

De New Yorkse Fryslân House vestiging is in 2009 geopend tijdens de festiviteiten rond 400 jaar Nederlandse relaties met de Amerikaanse stad. Toen bezocht een Friese delegatie New York om onder meer Friese bedrijven onder de aandacht te brengen. Die opzet is volgens initiatiefnemers Van der Meer en Drogendijk geslaagd. Van der Meer: ,,Er is een goede basis gelegd en New York blijkt een nuttige springplank.” “Dit najaar, op 8 november om precies te zijn, openen wij in New York het nieuwe Fryslân House in een pracht Art Deco complex van eind jaren ‘20 waar onze agent Jacob Willemsen wederom voor vele jaren onze gastheer is. Kijk voor meer informatie hierover maar op de website”, vult Drogendijk aan.

 

De nieuwe kantoorlocatie vanaf 8 november in New York:

228 East 45th Street, Suite 9E

New York, NY 10017