Good Vibrations Fryslân House New York

Rutte: Fryslân rules the world. New York – vrijdag 8 november – Daags voor vertrek naar New York voor netwerksessies en de opening van de nieuwe locatie van het Fryslân House aan 45th Street in het centrum van Manhattan hadden Ate van der Meer van Snakeware en Lennard Drogendijk van Business Development Friesland een gesprek met Minister President Mark Rutte tijdens diens werkbezoek aan Fryslân. ‘Fryslân rules the world’ verzekerde Rutte de initiatiefnemers van het Fryslân House.


 

Minister president Mark Rutte vond de creativiteit en inventiveit die al ruim 9 jaar hand in hand gaan achter het succesvolle shared office concept van deze twee Friezen een fantastisch voorbeeld van samenwerken en samen meer bereiken dan alleen. “Friezen zijn enorm geconcentreerd bij het maken van hun fantastische product, maar zijn te weinig bezig met hun vitrine, het Fryslân House is een prachtige vitrine waarin de kwalitatief hoogwaardige Friese producten te koop staan. Daar moeten we meer van hebben”, aldus Mark Rutte in Leeuwarden.

 

De delegatie onder leiding van de twee initiefnemers van het Fryslân House die momenteel New York bezoekt bestaat uit ondernemers met een Fries hart waaronder Lourens Rozema & Marko Bolt van Embed Engineering en Alex van Ginneken, internetondernemer achter concepten zoals de Beste Koffie en Superfood. Ze organiseerden daar het netwerk event ‘Good Vibrations: Successful Dutch Technology sweeps the U.S.‘. 150 leden en gasten van The Netherland America Foundation waren donderdagavond aanwezig bij het Nederlandse consulaat generaal op 3th avenue waar de leden van het Fryslân House hun aanwezigheid in New York nieuw elan gaven.

 

Embed Engineering gaf een boeiende presentatie over hun baanbrekende technologische ontwikkelingen en slimme embedded software toepassingen. Bewegingsdetectie sensor technologie die werd gebruikt bij het bergen van de Costa Concordia of de Moovvs sensor voor aardbevingen en trillingen detectie zijn succesvolle voorbeelden van de techniek en creativiteit die Embed in huis heeft en die zij vanuit Nederland en via het Fryslân House New York in America met succes in de markt zetten. Lennard Drogendijk en Ate van der Meer zijn blij met dit succesvolle event, het mooie voorbeeld van Embed en de opening van het nieuwe kantoor op 45th Street inclusief het statement van de Minister President waar Fryslân House New York de springplank ist en blijft voor ondernemers met een Fries hart die via New York de Amerikaanse markt op willen met hun producten en diensten.

 

Art deco House in New York

Het Fryslân House in New York is in 2009 geopend tijdens de festiviteiten rond 400 jaar Nederlandse relaties met de Amerikaanse stad. Net als deze week was er toen ook een Friese delegatie in New York om onder meer Friese bedrijven onder de aandacht te brengen. De opzet is volgens initiatiefnemers Van der Meer en Drogendijk geslaagd. Van der Meer: ,,Wat een mooie upgrade. We zitten nu in een pracht Art Deco complex van eind jaren ‘20 waar onze agent Jacob Willemsen wederom voor vele jaren onze gastheer is”.

 

Ons event is goed bezocht en je voelt dat de markt hier aantrekt. De nieuwe locatie biedt prachtige kansen voor ondernemers die via New York de Amerikaanse markt willen betreden. “Wij hebben nu ruim 4 jaar ervaring in New York, kennen de mensen en de kanalen en bieden graag via het Fryslân House de springplank die men nodig heeft om succesvol te worden in de U.S.", sluiten Van der Meer en Drogendijk af.

 

De nieuwe kantoorlocatie vanaf 8 november in New York:

228 East 45th Street, Suite 9E

New York, NY 10017