Nederlands-Bengalees Matchmaking Event in Amsterdam op 21 en 22 juni

Nederlands-Bengalees Matchmaking Event in Amsterdam op 21 en 22 juni

 

Op 21 en 22 juni aanstaande nemen vijftien ICT bedrijven uit Bangladesh deel aan hét Nederlands-Bengalees Matchmaking Event van 2011. Het event wordt georganiseerd in samenwerking met het  International Trade Centre (ITC), een samenwerkingsverband van de World Trade Organization en de Verenigde Naties.


De vijftien bedrijven uit Bangladesh bieden Nederlandse bedrijven goede kansen op het gebied van outsourcing van automatisering. Tijdens het matchmaking event komen zij in contact met Nederlandse IT & ITES bedrijven en (ZZP) professionals. Zij laten in een persoonlijk gesprek op dinsdag 21 of woensdag 22 juni zien over welke expertise zij beschikken. De bedrijven zijn ervaren in verschillende sectoren en kennen specialisaties op gebieden als, E-learning, social networking, video production en animation, CAD-GIS, mobile & web application development en .NET application development.
 

De matchmakingsessies zullen georganiseerd worden in combinatie met een netwerkbijeenkomst waar de Bengalese bedrijven aan deelnemen. Deze vindt plaats op dinsdag 21 juni vanaf 16.00 u bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam.

 

Nederlandse bedrijven die geïnteresseerd zijn in outsourcing zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit event. Dit kan zowel door de bijeenkomst bij te wonen of door direct in contact te worden gebracht met een van de vijftien Bengalese bedrijven in een één-op-één gesprek.  

 

Bangladesh is een opkomende economie met hoog gekwalificeerde IT-ers met goede beheersing van de Engelse taal en een zeer competitief outsourcing prijsniveau.

 

Bangladesh is één van de landen waar de offshore-industrie groeit. Volgens onderzoek van Gartner, een toonaangevend IT onderzoeks- en consultancybureau, blinkt Bangladesh vooral uit in kostenbesparing. Zo verdient een programmeur gemiddeld vijfduizend dollar per jaar. Ook de beschikbaarheid van hoogopgeleide specialisten is een groot voordeel van Bangladesh. Er liggen in Bangladesh kansen voor het Nederlandse IT bedrijfsleven om kosten te kunnen besparen.

 

Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met het International Trade Centre (ITC). ITC is een samenwerkingsverband van de World Trade Organization en de Verenigde Naties. Het doel van ITC is om de concurrentiepositie op de wereldmarkt van bedrijven in ontwikkelingslanden te versterken, de economische ontwikkeling te versnellen en bij te dragen tot de verwezenlijking van de VN Millennium Development Goals (MDG's).


Het evenement wordt georganiseerd in het kader van het NTF II Bangladesh project, gefinancierd door het Nederlandse Centrum tot Bevordering van de Import uit Ontwikkelingslanden (CBI). Doel van ITC is het presenteren en promoten van de Bengalese IT & ITES industrie, door toonaangevende Bengalese bedrijven te introduceren op de Nederlandse outsourcing markt.

 

De algemene doelstelling van NTF II is het creëren van een duurzame en concurrerende exportpositie voor Bengalese bedrijven in de IT en ITES sector. Een van de voorlopige uitkomsten van de NTF II-project is de totstandbrenging van duurzame samenwerkingsrelatie tussen Bengalese en Europese bedrijven.

 

Voor meer informatie over het Nederlands-Bengalees Matchmaking Event kunt u contact opnemen met Lennard Drogendijk, Business Development Friesland op telefoonnummer 06-51099703 of 058 845 8045 of via info@bdfriesland.nl