Business Development Friesland:

Lennard Drogendijk

info@bdfriesland.nl

058-8458045

 

Snakeware:

Ate van der Meer

ate@snakeware.nl

0515-431895


NEW YORK -  De staat New York bedankt Friesland voor het bezoek van een delegatie aan New York. Gouverneur David A. Paterson schrijft in een brief dat hij onder de indruk was van de Friese activiteiten tussen 9 en 13 september.

,,Namens alle New Yorkers dank ik iedereen die betrokken was bij deze opgewekte en actuele inspanningen om de Friese legende voort te laten leven.''


Op de binnenkant van zijn overhemdboord staan de Friese pompeblêden. Zo maakt ondernemer Sjoerd Kruidhof – als een soort Jean-Marie Pfaff - reclame voor zijn provincie. Dat slaat zo aan dat kroonprins Willem-Alexander belangstelling toonde voor het overhemd, toen het Fryslân House op 12 september zijn deuren opende in New York City.


Uitzending van Omrôp Fryslan over het Fryslân House New York.

 

Bekijk hier de uitzending


Leeuwarden - In New York is gisteren het derde Fryslân House geopend, de kantoorfaciliteit voor Friese bedrijven ‘in den vreemde’. Initiatiefnemers Lennard Drogendijk van Business Development Friesland en Ate van der Meer van IT-bedrijf Snakeware waren er vanzelfsprekend bij. De veertien Friese participanten in het Fryslân House zijn vandaag de eerste ‘act’ op de Fryslân Day.

Apetrots zijn Lennard Drogendijk en Ate van der Meer op het derde visitekaartje van het Friese bedrijfsleven buiten Fryslân. En ook op het feit dat het eerste doel van veertien deelnemende bedrijven gehaald is. Bovendien heeft Friesland Bank aangegeven de stichting Fryslân House te gaan ondersteunen. Maar het New Yorkse House zit nog niet vol, er is ruimte voor nog wel veertien bedrijven.