Fryslân House borrel

Fryslân House borrel

Dinsdag 21 oktober 2008 was er een ‘frisse samenkomst’ in Harlingen voor de leden van het Fryslân House Riga en Amsterdam. De borrel vond plaats op het nieuwe kantoor van HNCL (Harlingen North Connect Lines), een mooie locatie in de nieuwe haven van Harlingen met uitzicht over zee.


Lennard Drogendijk (BDF) heette iedereen welkom en vertelde kort recente ontwikkelingen rondom het Fryslân House (FH) in o.a. St. Petersburg. Verder meldde hij dat FH leden Koninklijke Utermohlen en Wiertsema & Partners recent in Riga zijn geweest en meer activiteiten in Letland zullen starten. Op 4 en 5 november staat het FH samen met de LIAA op de Noordelijke Promotiedagen in Groningen.

Na het welkomstwoord vertelde Murk de Jong (Harlingen Seaport) de aanwezigen over de ontwikkelingen in de nieuwe haven van Harlingen. Er wordt in de komende jaren 500 miljoen euro geïnvesteerd en er worden 500 arbeidsplaatsen ingevuld. De haven van Harlingen is een hele kleine speler in de logistieke markt maar probeert kleine niches te zoeken waar ze sterk in is. De haven van Harlingen is in elk geval proactief.  En zo worden goede partijen naar de haven getrokken, zoal de OMRIN. Door de inzet van OMRIN zullen vele partijen rondom de haven profiteren van energie en duurzaamheidseffecten.

 

Ten slotte vertelde Michiel ter Weeme van HNCL dat hij blij is met de nieuwe vestiging van het kantoor in de haven van Harlingen. HNCL houdt zich bezig met logistieke oplossingen voor internationale grote bedrijven. Door het koppelen van meerdere grote vervoersstromen kan HNCL meespelen met de grote aanbieders van deze wereld.

 

Ter Weeme is er van overtuigd dat er meerwaarde te vinden is in de haven van Harlingen voor het starten van reguliere lijndiensten. HNCL is momenteel bezig met een paar grote klanten om transport naar Rusland te organiseren.

 

Na de toespraken was het tijd voor een borrel en een praatje onderling. Op uitnodiging van het FH was de meertalige Letse studente Nadezhda Kogdenko aanwezig om vragen over Letland te beantwoorden. Tevens zocht zij een mogelijkheid om contacten op te doen voor haar eigen netwerk. Kogdenko studeert de komende twee jaar aan de RUG in Groningen. Ze kon gelijk aan de slag bij één van de FH deelnemers voor een bijbaantje! Daarnaast konden genodigden het mooie uitzicht bewonderen vanaf het dak van de locatie. Al met al een geslaagde en gezellige borrel!