Fryslân House in Ho Chi Minh City

Fryslân House in Ho Chi Minh City

Op een Fryslân House bijeenkomst in Leeuwarden op dinsdag 13 november is bekend gemaakt dat er gewerkt wordt aan de opening van een Fryslân House in Ho Chi Minh City, Vietnam. Het succes van Fryslân House in Amsterdam en Riga krijgt daarmee een vervolg.


Tevens is bekend gemaakt door initiatiefnemers Lennard Drogendijk en Ate van der Meer dat het Fryslân House concept in een Stichting is gedeponeerd en dat Friese bedrijven, waar dan ook ter wereld een Fryslân House kunnen openen. Fryslân House is een slim kantoorconcept waarmee Friese bedrijven gezamenlijk een kantoor locatie benutten, met een fysiek adres, telefoonnummer en ondersteuning.

Andries Pasma, directeur van Freelux BV is al een aantal jaren actief op de Vietnamese markt. Hij laat er een aantal producten produceren. “Vietnam is het meest stabiele land in die hoek van de wereld en je kunt er nu nog heel goed zakendoen.” Alhoewel de prijzen voor grondaankoop in Ho Chi Minh Stad (voormalige Saigon) al ruim 3000 euro per vierkante meter bedragen, is het nog wel mogelijk om heel goedkoop productie in te schakelen. Daarnaast kun je de Vietnamese thuismarkt van 80 miljoen mensen bedienen met vele producten, er is vrijwel overal vraag naar.

“Het laatste jaar heb ik al namen gehoord van veel prachtige steden waar ondernemers graag een Fryslân House willen zien. Hamburg, Antwerpen, Londen, Sofia, Buenos Aires, Moskou, overal ter wereld zijn Friezen aan het werk, aldus Lennard Drogendijk van Business Development Friesland. “Dat heeft ons er toe gebracht om een aparte Stichting Fryslân House op te richten, zodat ondernemers met behulp van het concept dat wij hebben ontwikkeld zelfstandig een Fryslân House kunnen beginnen”, zegt Ate van der Meer van Snakeware. Het concept bestaat uit een draaiboek, webpagina, logo, ondersteuning bij de werving van deelnemers en natuurlijk de aansluiting bij de andere Fryslân House bedrijven.

Andries Pasma volgde al langere tijd de activiteiten van het Fryslân House in Riga en Amsterdam en benaderde toen Lennard Drogendijk. “Er zijn in Vietnam al een aantal Friese bedrijven actief. Toen ik met hen sprak over een Fryslân House concept wilden ze direct meedoen.” Overigens gaat het in Ho Chi Minh City anders heten: Friesland House. “Friesland Foods is al zo bekend met het merk Dutch Lady, dat Friesland House veel makkelijker te onthouden is voor Vietnamese mensen. En Pasma kan het weten, zijn vrouw is Vietnamese.

 

------------------------------

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Andries Pasma, Freelux, telefoon: 06 29066841
Ate van der Meer, Snakeware, telefoon: 06 50657675
Lennard Drogendijk, Business Development Friesland: 06 51099703