Stichting Fryslân House opgericht

Stichting Fryslân House opgericht

Na in 2004 gestart te zijn met het Fryslân House in Amsterdam, in 2006 gevolgd door het Fryslân House in Riga en de aankondiging van het Fryslân House in Vietnam, gaan het Friese bedrijfsleven en de overheid investeren in samenwerking om over de hele wereld zogenaamde Fryslân Houses op te richten en het merk Fryslân uit te dragen.


Stichting maakt weg vrij voor meer Fryslân Houses

 

Dit is vanaf nu mogelijk via Stichting Fryslân House. Zo maakten  Lennard Drogendijk van Business Development Friesland en Ate van der Meer van Snakeware als bedenkers van het Fryslân House vandaag bekend.

 

Deze succesvolle en initiatiefrijke Friese ondernemers hebben, aangevuld met Alex van Ginneken en Erik van der Schaaf, een competent bestuur gevormd welke het merk Fryslân House en de bijbehorende middelen als Franchise beschikbaar stelt aan marktpartijen welke een Fryslân House waar dan ook ter wereld willen gaan starten. “De vestigingen van het Fryslân House in Amsterdam en Riga zijn erg succesvol en dragen bij aan de netwerkeconomie en werkgelegenheid in Friesland”, vertelt Ate van der Meer namens Stichting Fryslân House. “De eerste Franchise zal binnenkort worden geopend in Vietnam en er is vraag naar ons succesvolle concept. Vandaar deze stap”, vult Lennard Drogendijk aan.

 

Fryslân House 1 juni a.s. op Ned 2

 

Afgelopen april hebben de ondernemers achter het Fryslân House een businesstrip naar Riga georganiseerd waar middels bedrijfsbezoeken, een door Snakeware en FVijf georganiseerd e-marketingseminair en het deelnemen aan de Holland Days, kennis werd uitgewisseld en onder andere door Wannit een grote opdracht tot de levering van software aan een educatieve instelling in Riga in de wacht werd gesleept. Omrop Fryslân was gedurende de gehele trip aanwezig en geeft in haar uitzending van 1 juni a.s.  op Ned. 2 veel aandacht aan het Fryslân House in Riga.