Fryslân House Riga

Fryslân House Riga

Na het succes in Amsterdam heeft het Fryslân House een vervolg gekregen in Letland. In november 2006 is in de hoofdstad van Letland, Riga, het tweede Fryslân House geopend. Het Fryslân House in Riga slaat een brug tussen de Baltische Staten en Fryslân, welke leidt tot het makkelijker leggen van contacten, die kunnen doorgroeien naar contracten.


Het doel van Fryslân House Riga is om het ondernemers uit Noord-Nederland makkelijker te maken om hun bedrijf op te starten in de Baltische staten. Omdat Riga een centrale positie inneemt in de Baltische staten en de afstand naar Rusland relatief kort is, is ervoor gekozen om hier een Fryslân House te openen. 

 

Het Fryslân House wordt in Riga gefaciliteerd door de Nederlandse Kamer van Koophandel in Riga. Het Fryslân House is met deze samenwerking permanent bemand en wordt bestuurd door medewerkers die de taal en de cultuur kennen. Zij verzorgen het eerste contact met eventuele Letse klanten en dienen als vraagbaak voor de Friese deelnemers.


Het Fryslân House in Riga werd door de Provincie Fryslân financieel gesteund, maar vanaf november 2009 is ook dit Fryslân House zelfstandig verder gegaan.

 

Wilt u meer informatie over mogelijkheden die Fryslân House Riga voor u te bieden heeft? Neem dan gerust contact op met Business Development Friesland.